Natuurlijke middelen

Kruiden Kruidengeneeskunde – fytotherapie – is het gebruiken van planten als geneesmiddel. Nav oa. onderzoeken naar het zoeken en eten van kruiden door dieren in de natuur zijn we steeds beter geworden in het genezen van dieren met kruiden. Ook wetenschappelijk is de geneeskracht van kruiden bekend; denk aan de aspirine waarvan de grondstof afkomstig is van de Wilg!

Etherische oliën en Bloesem remedies zijn ook plantaardige producten. Oliën worden uitwendig gebruikt bij oa. huid klachten en inwendig bij oa. ontstekingen; veel oliën hebben bacterie- en schimmeldodende eigenschappen. Bloesem remedies worden ingezet bij emoties en gedragsproblemen zoals angst, dominantie en stress.

Homeopathie Een homeopathisch middel is gemaakt van planten, mineralen of dierlijke producten en wordt in stappen verdund en geschud. Een middel helpt bij de klacht die de plant/het mineraal in pure vorm opwekt.

Alternatieven antibiotica, prednison, pijnstillers en ontwormen Zowel op veehouderij bedrijven – maar óók bij huisdieren en onszelf – is het noodzakelijk om het antibiotica gebruik te reduceren. Let wel: resistente bacteriën zijn niet alleen een gevaar voor mensen in het ziekenhuis – maar ook voor uw dieren en uw  gezin! Door overmatig gebruik van antibiotica ontstaan resistente bacteriën in uw omgeving! Daarom is het belangrijk dat wij allemaal alleen indien echt noodzakelijk antibiotica gebruiken.

Ook resistentie tegen ontworm- en ontvlooi preparaten groeit. Daarnaast kan het een bewuste keuze zijn om – mede in verband met bijwerkingen – te kiezen voor natuurlijke producten in plaats van pijnstillers en hormoonpreparaten. Alternatieven zijn beschikbaar!

plaatjes

Hond Bas – huidklachten en diarree:

Ons hondje Bas had al maandenlang huidklachten. Van onze buurvrouw hoorde we over de goede resultaten van Kruid en Dier. We kregen kruiden mee voor de parasieten en middelen voor het reinigen van Bas en het herstellen van zijn immuunsysteem. Na enkele dagen was Bas weer actief en vrolijk en binnen een paar weken had [...]

Lees meer..

Hond Roger – druk, druk, druk!:

Mijn labrador Roger is altijd druk. Hij springt tegen alle mensen op die hij tegenkomt, stuitert de hele dag door mijn huisje en wil alles wat beweegt achterna rennen. Tijdens het consult kreeg Sandra steeds meer vermoedens van een te snel werkende schildklier. Sandra schreef mij kruiden voor die de werking van de schildklier reguleren. [...]

Lees meer..

Paard Calypso:

Eind mei begon mijn paard Calypso heel erg te hoesten. Toen Sandra mijn paard ging doormeten kwam er uit dat hij de ziekte van Lyme had. Hij kreeg kruiden en na een week kwam Sandra terug: Calypso zag er veel beter uit en dat kwam ook in de metingen duidelijk naar voren. Paard Calypso – [...]

Lees meer..